NOT KNOWN FACTUAL STATEMENTS ABOUT KEPçE KULAK AMELIYATı OTOPLASTI GüNAH Mı

Not known Factual Statements About kepçe kulak ameliyatı otoplasti günah mı

Not known Factual Statements About kepçe kulak ameliyatı otoplasti günah mı

Blog Article

Burun estetiği tıbbi olarak rinoplasti olarak bilinir ve genellikle estetik veya fonksiyonel sebeplerle tercih edilir. Hastanın yüz simetrisini artırma ve solunum sorunlarını giderme amacı güder. Cerrahi işlem açık veya kapalı yöntemlerle yapılabilir.

Kapalı burun estetiği, her ne kadar geniş bir hasta kitlesine hitap etse de bazı durumlar bu yöntemin uygulanmasını sakıncalı hale getirir. Öncelikle, kronik hastalıkları olan bireylerde ameliyat riskleri artar.

Dolayısıyla 17 yaşında bir erkeğin burun estetiği operasyonu için uygun bir aday olabileceği kabul edilir. Ancak bu tür bir cerrahi müdahale öncesinde genç bireylerin hem fiziksel hem de psikolojik olarak operasyona hazır olup olmadıklarının değerlendirilmesi önem taşır.

Daha ileri yaşlardaki kişilerde kararı etkileyen değişken, yaştan ziyade sağlık durumudur. İlk görüşme esnasında cerrah kullanılacak cerrahi teknik, anestezi, ameliyatın nerede yapılacağı ve bu cerrahi gerçekçi olarak neleri başarabilir gibi sizin durumunuzla ilgili özel detayları açıklayacaktır. Rinoplastiye karar vermeden önce değerlendirilmesi gereken ilave etkenler (riskler ve bedel gibi) cerrahla bu esnada tartışılmalıdır. Her yıl yüzlerce rinoplasti başarı ile uygulanmaktadır. Yinede cerrahinin muhtemel tehlikeleri ve rinoplasti ile ilgili özel riskler hakkında bilgilendirilmiş olmanız gerekir.

Burun estetiği yani rinoplasti estetik cerrahide burundaki estetik sorunları gidermek için yapılan estetik prosedürlerdir. Burundaki estetik sorunlar ise burun eğriliği, burun kemerleri, burun deliği asimetrisi… Devamı

Burnun anatomik özelliklerine ve estetik sorunlarına bağlı olarak farklı teknikler ve yöntemlerle gerçekleştirilen burun estetiği

Burun estetik ameliyatları 1887 yılında kapalı teknik ile başlamıştır. 1957 yılında ise açık teknik literatüre tariflenmiştir. Yani klasik kapalı teknik, sanıldığının aksine açık teknikten tam 70 yıl önce tariflenmiştir. Açık tekniğin yaygınlaşması ise 1970'leri bulmuştur. Kapalı teknik ile açık tekniğin temel farkı, kapalı tekniklerde burun delikleri arasındaki bölmede dışarıdan bir kesi yapılmaz iken açık teknikte buradan bir kesi yapılır.

Her iki burun boşluğunu birbirinden ayıran septum dediğimiz kısmen kıkırdak, kısmen kemikten oluşan perde şeklindeki yapının doğuştan veya tramvatik nedenlerle kıvrımlı olması septumun deviasyonu diyoruz.

Burun estetiği ameliyatlarında hastaların en büyük korkularından birisi şişlikler ve iyileşme sürecidir. Burun estetiği sonrası yapılan operasyon, farkına bağlı olsa da illaki şişlik oluşmaktadır.

Sigorta genellikle burun estetiği ameliyatlarını kapsamaz. Ancak, sigorta şirketlerinin poliçeleri farklılık gösterebilir ve sigortanızın durumu hakkında daha fazla bilgi edinmek için sigorta şirketinize danışmalısınız.

Genellikle iç pansumanlar ameliyattan bir ila yedi gün sonrasına kadar yerinde kalır. Cerrah ayrıca koruma ve destek için buruna bir atel bantlayabilir.

Özellikle kemik ve kıkırdak yapının şekillendirilmesini içeren bu ameliyat, burnun şeklini değiştirmek, nefes almayı kolaylaştırmak ya da her ikisini gerçekleştirmek amacıyla uygulanmaktadır.

Ancak bu değişiklikler regular olarak ameliyat sonrası burun ucu şişliği yaratabilir. Burun şişlikleri az da olsa kanamalara sebep olabilir. Ancak bazı durumlarda aşırı şişlikler nedeniyle burun ucu şişliği daha fazla kanamaya sebep olacaktır.

Burun estetiği (rinoplasti) sonrasında mimik değişiklikleri nadiren görülse de, bazı durumlarda burun estetiği operasyonunun sonuçlarından kaynaklanabilecek bazı değişiklikler yaşanabilir. Bu değişiklikler barbie nose burun estetiği bursa şunlar olabilir:

Report this page